logo transparend vojvodina uzivo

Opovo: Na EU projektu “Krug podrške” održan drugi okrugli sto sa privrednicima

OPOVO – U okviru projekta „Krug podrške“, koji je, uz pomoć Evropske unije, kroz kupovinu i dodelu kuća obezbedio trajna stambena rešenja i aktivnu inkluziju za 5 porodica koje pripadaju najosetljivijim grupama stanovnika Opova, 28. marta u sali Kulturnog centra Opovo održan je drugi i završni okrugli sto sa lokalnim i regionalnim privrednicima.

Tema okruglog stola je bila u skladu sa projektnom tematikom – zapošljavanje osetljivih grupa našeg društva. Ovaj događaj je bio prilika za predstavljanje rezultata i značaja projekta, ne samo od strane zvaničnih aktera koji su bili zaduženi za njegovo sprovođenje, nego i direktno od korisnika projekta kao i njihovih mentora u procesu usvajanja stručnih znanja i veština i podršci u aktivnoj inkluziji.

Tokom događaja diskutovano je na koji način lokalna samouprava kao i resorne institucije, pre svega Nacionalna služba za zapošljavanje, mogu podstaći i podržati privrednike i preduzetnike tokom zapošljavanja ovih ciljnih grupa, a učesnici su iznosili svoja dosadašnja iskustva u radu i izazove sa kojima se susreću.

Projekat „Krug podrške“, koji traje do  30. aprila 2024, sprovodi Opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.