Opovo dobilo od Pokrajine dodatna sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“

OPOVO – Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Opštini Opovo odobrena su dodatna sredstva od 15.5 miliona dinara za  završetak rekonstrukcije Vile „Mis Helena“ u Opovu.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao opštinski većnik Goran Divljački.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine“, istakao je Mirović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: