“Onlajn škola roditeljstva” Doma zdravlja Novi Sad

NOVI SAD – U toku je projekat “Onlajn škola roditeljstva” koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo koju je u okviru Mera za unapređenje podrške podsticajnom roditeljstvu i ranom razvoju dece za 2023. godinu utvrdilo Gradsko veće Grada Novog Sada u cilju realizacije projekta “Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“.

Кako su mere i aktivnosti koje se odnose na podršku roditeljima i deci usvojene od strane članova Međusektorskog radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece na teritoriji Grada Novog Sada, Dom zdravlja „Novi Sad” meru „Onlajn škola roditeljstva“ sprovodi putem definisanih smernica, kroz onlajn edukaciju, odnosno, objavljivanjem podkasta na društvenim mrežama, You tube kanalu i zvaničnom sajtu Doma zdravlja „Novi Sad”.

Sa ciljem osnaživanja roditeljskih uloga u ranom razvoju dece uzrasta do 3 godine, kroz ravnopravno uključivanje oba partnera i edukovanja što većeg broja roditelja putem onlajn edukacije, Dom zdravlja „Novi Sad“ nastoji da edukuje roditelje za pružanje emocionalne i kognitivne stimulacije detetu u ranom uzrastu kako bi dete ostvarilo svoj pun potencijal u daljem razvoju.

Podkasti za projekat „Onlajn škola roditeljstva“ se nalaze na zvaničnom Youtube kanalu Doma zdravlja „Novi Sad”.

Podkasti se nalaze na sledećim linkovima:

– „Razvoj motorike kod dece uzrasta dve godine“ – Tamara Medaković

– „Značaj praćenja deteta od strane tima Razvojnog savetovališta“ – dr Branislav Đurđević

– „Odvikavanje dece od plena”- Maja Daković

– „Govorno jezički razvoj u drugoj godini“ – Divna Vukašinović

– „Socio-emotivni razvoj u drugoj godini” – Suzana Lalović Zekić

Projekat sprovodi Stalna konferencija gradova i opština Srbije – Savez gradova i opština Srbije u saradnji sa UNICEFOM, a Dom zdravlja “Novi Sad” je određen kao nosilac drugu godinu za redom, odnosno, i 2023. godine učestvuje u realizaciji pomenute mere.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.