logo transparend vojvodina uzivo

On je glavni saveznik, kada dodju hladni dani: Zaštitiće i negovati vašu kožu, bolje od bilo čega!

Jedan od najvećih prijatelja bjuti tretmana tokom hladnih meseci u godini svakako je i vitamin C, koji svojim svojstvima pruža mnoštvo benefita za kožu.

Vitamin C je sastojak koji je zavladao proizvodima za negu i osvežavanje kože, te tako postao nezaobilazni deo kozmetičke rutine žena širom sveta. Većina vrhunskih kozmetičkih brendova osmislila je preparate, serume, kreme i fluide koji se oslanjaju na ovaj moćan sastojak, te lokalnom primenom pomažu u jačanju i očuvanju mladolike i blistave kože.

Dokazano je da vitamin C pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu koji dovode do oksidativnog stresa, sprečava preuranjeno starenje kože i odgađa vidljive znake biološkog starenja. Zbog oksidativnog stresa koža izgleda sivo i umorno, a vitamin C joj pomaže da održi mladolik i svež izgled.

Ovaj moćni antioksidans i sastojak koji je od vitalne važnosti za stvaranje kolagena obnavlja ćelije kože. Pored toga, podstiče izgradnju imuniteta, s obzirom na to da pomaže u podsticanju stvaranja belih krvnih zrnaca koja su odgovorna za borbu protiv infekcija.

Tokom hladnijih meseci naša koža postaje suva i manje otporna na spoljne uslove, a uz to našem telu nedostaju brojni minerali i vitamini koje treba da nadoknadimo na razne načine. Upravo zato vitamin C je veoma bitan deo bjuti rutine, ali i prehrane, zbog čega postaje esencijalan za borbu protiv jesenjih i zimskih uslova.

Kako dodati vitamin C u redovne tretmane kože?

Vitamin C je sastojak brojnih namirnica koje možete dodati u prehranu. Neke od tih namirnica su zelje, agrumi, paprike, kivi, crna ribizla

Niže temperature, kiša i vetar normalne su pojave tokom jeseni i zime, ali imaju negativan uticaj na našu kožu. Stoga, zaštitite kožu lica dodavanjem proizvoda ili seruma sa vitaminom C u bjuti rutinu, jer na taj način možete obnoviti oštećene ćelije kože. Zapamtite, vitamin C može vašoj koži lica pružiti i zdravu regeneraciju.

 

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.