Olga Danilović posle preokreta pala od sedme na svetu, Žaber prošla u osminu finala

Mogla je naša teniserka do pobede, ali nije uspela da “izgura” do kraja…

Ogromna šteta… Srpska teniserka, Olga Danilović posle preokreta je poražena od sedme teniserke na planeti, Ons Žaber iz Tunisa i tako je propustila priliku da se plasira u osminu finala Rolan Garosa – 1:2 (6:4, 4:6, 2:6)!

Igrala je Olga sjajno kroz dobar deo ovog susreta, imala je velike procente prvog servisa, ali i realizacije, dok je sa druge strane Ons delovala prilično smušeno i možda i pomalo začuđeno vrhunskim nivoom tenisa naše teniserke. Ipak, vremenom je uspela da pronađe rešenje za sve to i na kraju da dođe do pobede.

Izgledala je Danilovićeva vrlo zrelo i ozbiljno, kao da je već odigrala na stotinu ovakvih mečeva. Ali ipak je na kraju isplivalo to iskustvo koje poseduje Tunišanka.

Prvi set krenuo je vrlo ujednačeno. Nijedna teniserka nije uspevala da dođe do brejk šanse do njegove sredine, kada su i jedna i druga podigle nivo igre i krenule da napadaju jedna drugu na servisu. Prvo je brejk loptu imala Olga, potom i Ons, da bismo na samom kraju videli čak tri brejka.

Ali ono što je najvažnije, dva je napravila Olga, a onaj poslednji je učinila sa nulom za vođstvo na ovom meču!

Drugi set, pak, nije krenuo najbolje. Danilovićeva je dopustila rivalki da napravi brejk u petom gemu, a onda je usledio maratonski gem na servis Žaberove, gde je viđeno čak šest đuseva, od čega i četiri brejk lopte za Olgu. Nijednu nije iskoristila tada, ali…

Nije pala! Već je dva gema kasnije uspela da i sama napravi brejk i da se vrati u meč. Delovalo je sve tako idealno, a onda je došao momenat da servira za vođstvo, što nažalost nije iskoristila. Mada je imala gem loptu, Ons je uspela da preokrene i da stigne do ribrejka i šanse da servira za izjednačenje u setovima na ovom meču, što je i učinila.

Treći set nije počeo nimalo dobro po Olgu, koja je ispustila brejk već u trećem gemu i dopustila Žaberovoj da krene da diktira ritam. Mada je naša teniserka pritiskala i pokušavala da se vrati, novi udarac iz petog gema bio je nepremostiv. Tunišanka je tada još jednom oduzela servis našoj nadi i faktički stavila tačku na ovaj meč.

Mada je i sama Olga vratila jedan brejk i kada se činilo da će možda uspeti da se probudi, to nije uradila. Odmah se vratila Tunišanka i tako prošla dalje… Na kraju se naša teniserka i povredila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: