Oktobarski susreti u Idvoru okupili najvrednije

IDVOR – I ove godine, već tradicionalno, održani su Oktobarski susreti 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Idvorskog Pupina.

U organizaciji Mesne zajednice Idvor kao i fondacije Mladen Selak, i ovi 43. susreti su održani u čast našeg naučnika. Upriličena je svečana akademija na kojoj su o liku i delu Mihajla Pupina govorili poštovaoci i poznavaoci jednog od najvećeg umova koje Vojvodina ima.

Dodeljene su medalje i proglašeni počasni stanovnici Idvora za ovu godinu. Fondacija Mladen Selak dodelila je i novčane nagrade najperspektivnijim učenicima koji su svoje znanje pokazali na raznim takmičenjima iz oblasti fizike i matematike i postizali uspehe na republičkom i svetskom nivou.

Nagrade su dobili Luka Carević i Aleksa Đorđević iz Niša kao i Jovan Bendin i Milan Bjelić iz Beograda. Ove godine za počasne građane Idvora proglašen je operski pevač iz Zrenjanin Željko Lučić kao i Malkom Kuper iz Velike Britanije.

 

 

Nagrađeni su i Novak Đoković u čije ime su nagradu primili predstavnici njegove fondacije. Pupinovu medalju su takođe dobili inžinjer Mirko Stojković, pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš, Jaroslav Stevanov iz Zrenjanina kao jedan od najaktivnijih u Udruženju građana Godina Pupina. Prisutnima su tradicionalno obratili ispred Fondacije i profesor Branko Kovačević predsednik Upravnog odbora fondacije Mladen Selak i predsednik Fondacije Milan Božić.

Nakon svečane akademije upriličeno je polaganje venca na spomenik Mihajla Pupina koji je položio predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor Svetislav Zakić.

“Oktobarski susreti” u Idvoru, 9. 10. 2022. Obeležavanje godišnjice rođenja velikog naučnika Mihajla Pupina (1854 – 1935).

U okviru ove manifestacije nagrađeni su i najuspešniji polaznici pančevačkog Centra za talente, koji su u školskoj 2021/22. godini osvojili prvo mesto na određenom republičkom takmičenju ili čija su dela nagrađena na značajnim konkursima: Zorana Tripković, Stefan Ilić, Anja Šušnjar, Tatjana Flora, Selena Gvozdenović, Luka Prpić, Mihajlo Slijepčević, Sofija Veljanovski, Ilija Serafimović, Milica Dangubić, Uglješa Kuzmanov, Aleksandar Stanić i Vladimir Mihajlov.

 

 

Zorana Tripković i Stefan Ilić, pored dva prva mesta na republičkim takmičenjima, osvojili su i srebrnu medalju na jednom međunarodnom takmičenju (u istraživačkim radovima), dok je Anja Šušnjar, pored dva druga mesta na republičkim takmičenjima, dobila i pohvalu na IPhO u Švajcarskoj.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: