Oktobarski likovni salon u Kovinu beleži rekordan broj izlagača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVIN – U Galeriji Centra za kulturu Kovin nedavno je otvoren 35. Oktobarski likovni salon, koji ljubitelji likovne umetnosti mogu da pogledaju narednih mesec dana.

Osnovna ideja je bila prezentacija savremenog umetničkog stvaralaštva u oblastima slikarstva, vajarstva i grafike, kao i umetničkih dela nastalih putem kombinovanih tehnika. Konkurs je bio raspisan za radove u četiri navedene kategorije.

Ove godine je izložen rekordan broj radova iz cele Srbije, čak 100 učesnika je predstavilo je svoja dela.

Žiri u sastavu prof. Mirjana Šimunovački Šunjevarić, likovni umetnik Miroljub Filipović Filimir i profesor Nikola Šuica pregledali su radove i sa Umetničkim savetom galerije, usaglasili svoja mišljenja, te dodelili četiri nagrade, kao i osam pohvala, sledećim autorima:
– nagrada za slikarstvo dodeljena je Zoranu Deraniću za rad „Šuma“
– nagrada za grafiku/crtež dodeljena je Davidu Mlađoviću za delo „Igra oblika i boje“
– nagrada za vajarstvo pripala je Teofilu Okiljeviću za skulpturu „ Bez naziva“
– nagradu za rad u oblastima kombinovanih tehnika (alternativni mediji) dobio je Aleksandar Kelić za fotografiju „Pezaro“.

Pohvalu iz oblasti slikarstva dobili su: Živomir Mihailović i Filip Ristić. Pohvalu za vajarstvo dobili su: Svetlana Karović Deranić, Vlasta Filipović i Miroslav Savkov.

Za crtež, posebnu pohvalu dobila je Maja Poljak, dok su za dela u kombinovnim tehnikama istaknuti sledeći autori: Svetlana Dingarac i Dragan Jevdić.

Posebnu povelju Centra za kulturu Kovin za višedecenijski doprinos razvoju likovne kulture dobio je posthumno Dragoslav Husar, čiji je akvarel uvršten u postavku ovogodišnjeg Salona.

Tagovi:

Pročitajte još: