Okrugli sto u Privrednoj komori Vojvodine o socijalnom preduzetništvu

PKV
NOVI SAD – Za proteklih godinu dana, od usvajanja Zakona o socijalnom preduzetništvu otvoreno je 16 socijalnih preduzeća, od kojih je najveći deo u Vojvodini, rečeno je na okruglom stolu u pokrajinskoj Privrednoj komori u Novom Sadu, posvećenom ovom sektoru. 

Socijalni preduzetnici poručili su da od institucija očekuju više podrške u promociji i afirmaciji ovog načina poslovanja zbog njegovog značaja za društvo.

Važno je da čujemo kakva su iskustva i potrebe socijalnih preduzetnika, kako bi se donela podzakonska akta i unapredilo njihovo poslovanje, rekla je Danijela Maletić iz Saveta za preduzetništvo Republike Srbije.

A koji su ključni porblemi socijalnih preduzetnika, objasnio je Bojan Kovač iz preduzeća “Iz srca Bačke”, koje je nastalo iz nevladine organizacije i bavi se trgovinom unikatnih proizvoda i domaće radinosti malih proizvođača sa teritorije opština Kula i Vrbas.

Pokrajinska vlada organizovala je obuke za sve lokalne samouprave u Vojvodini, radi što efikasnije primene novih propisa, rekao je njen potpredsednik Branko Ćurčić.

Okrugli sto organizovala je Pokrajinska vlada, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije.

Zakon o socijalnom preduzetništvu usvojen je u februaru 2022. godine, a njime su definisani uslovi koji se moraju ispuniti da bi privredni subjekt stekao status socijalnog preduzeća.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: