Okršaj na Detelinari – pucali na Goranca, a ubili njegovog telohranitelja: Danas priprmno ročiše za ubistvo MMA borca!

NOVI SAD – Pripremno ročište je zatvoreno za javnost.

U Višem sudu u Novom Sadu danas treba da se održi pripremno ročište u procesu protiv Dalibora Bogdanovića (45) i Danijela Janjoša (42), povodom optužbi za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) 2. septembra prošle godine u Novom Sadu.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a sud će nakon održanog ročišta zakazati glavni pretres kojem će javnost moći da prisustvuje, potvrdila je portparol Višeg suda u Novom Sadu, Jelena Ostojin.

Na pripremnom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a detaljnu odbranu moći će da iznesu na glavnom pretresu (suđenju).

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i Janjoša zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Janjoš i Bogdanović su nakon ubistva bili u bekstvu, ali je Janjoša skoro dve nedelje kasnije uhapsila policija, dok se Bogdanović sam predao u martu ove godine.

Obojica će danas u sud biti dovedeni iz pritvora, u kojem su od hapšenja, a koji im je poslednjom odlukom suda produžen do 9. jula.

Kovačevića i Stefanovića su napadači presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 u novosadskom naselju Detelinara, nakon čega su njih dvojica pokušali da pobegnu i tada je Stefanović ubijen, a Kovačević ranjen.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.