OiSŠ „Žarko Zrenjanin“ dobila novi naziv – „Dr Svetomir Bojanin“

SUBOTICA –  Od 1. septembra, osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin“, dobila je naziv „Dr Svetomir Bojanin“, po čuvenom dečijem psihijatru i psihoterapeutu.

Novo poglavlje u životu škole za decu sa smetnjama u razvoju, zaposlenima je čestitao gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao, da će ona uvek imati podršku Grada Subotice.

„Impresioniran sam onim što sam video, opremljenošću kabineta, sale za zanimanje, logoped kabineta. Škola je osnovana 1957. godine, u trošnoj zgradi u Zagrebačkoj ulici. Za sve te decenije postojanja, škola je stekla regionalni ugled, svojim rezultatima i posvećenošću zaposlenih“, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Grad Subotica pruža ogromnu podršku školi. Za funkcionisanje škole, iz gradskog budžeta, ove godine opredeljeno je 18 miliona dinara.

“U prvoj fazi obnove toaleta izdvojili smo 400.000 dinara, milion za kupovinu opreme i učila, za alpinistički montažer 900.000 dinara, a lani smo učestvovali u izradi projektno-tehničke dokumentacije za dvorište u vrednosti od takođe 400.000 dinara, dok smo za njegovo betoniranje uložili 557.000 dinara”, dodao je gradonačelnik.

Po rečima direktorke škole Dragane Vučković, škola je ponela ima čuvenog dečijeg psihijatra, od koga su svi učili kako se radi sa decom, te predstavlja veliku odgovornost za sve zaposlene.

„Žarko Zrenjanin je bio značajna ličnost iz NOB-a, i to ime smo ponosom nosili i mi i mnoge druge ustanove. Ukoliko znamo da ime određuje identitet, bez obzira da li je u pitanju ličnost ili ustanova, onda dolazimo do toga da je škola postala drugačija, da je sama sebi ime promenila i postala ime onoga koji je sve nas učio da budemo defektolozi“, objasnila je Dragana Vučković i dodala, da ime prof. Dr Svetomir Bojanin je velika odgovornost, te da su spremni da to ime i opravdaju.

Tagovi:

Pročitajte još: