Ogromna količina kanabisa pronađena u Miletićevu

PLANDIŠTE – Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu u toku je predistražni postupak protiv osumnjičenog B.B. iz Miletićeva zbog krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 st. 2 KZ. Kako nezvanično saznajemo, reč je o nekoliko desetina kilograma.

Iz krivične prijave PS u Vršcu proizilazi da je osum. B.B. Miletićeva izvršio krivično Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 st. 2 KZ na taj način što je u zadnjem delu dvorišta kuće u Miletićevu neovlašćeno uzgajao više biljaka „Kanabis“ iz kojih se dobija opojna droga Marihuana. Navedene biljke oduzete su od osumnjičenog od strane policijskih službenika PS Vršac uz potvrdu o oduzetim predmetima.

Dana 21.09.2023. godine u 16,30 časova osumnjičenom B.B. iz Miletićeva Rešenjem je određeno zadržavanje radi saslušanja u trajanju od 48 sati, nakon čega je isti saslušan u svojstvu osumnjičenog u OJT u Vršcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu, a dana 25.09.2023. godine javnom tužiocu je dostavljen predlog osumnjičenog za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: