Oglasio se MUP o hapšenjima! Privedeno pet članova kriminalne grupe!

BEOGRAD – Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U Beogradu je u toku velika policijska akcija u kojoj je uhapšen Darko Šarić, navijač Uroš Mišić, sudija Darka Šarića i Veljka Belivuka, kao i nekoliko sudija Apelacionog suda i nekoliko policijskih službenika.

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije.  Uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole.  Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Uhapšeni su D.Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.