Oglasio se Centar za socijalni rad Grada Vršca povodom tragedije koja je potresla celu Srbiju

VRŠAC – Centar za socijalni rad grada Vršca oglasio se saopštenjem povodom tragičnog događaja od 4. oktobra 2022. godine, odnosno ubistva maloletne P.B. od strane svog oca M.B. i samoubistva M.B. koja su se dogodila u Vršcu, a u vezi netačnih i neproverenih informacija koje se objavljuju u medijima. Saopštenje Vam prenosimo u celosti.

Obaveštavamo javnost da:

– Centar za socijalni rad Grada Vršca nije vršio postupak poveravanja starateljstva maloletnog deteta, niti predlagao model viđenja deteta sa ocem, jer postupak za razvod braka od strane supružnika do tragičnog događaja nije ni pokrenut pred nadležnim sudom, pa samim tim nije bilo ni moguće dodeliti starateljstvo nad detetom, niti dati bilo kakvo mišljenje o modelu viđanja.

– Medijske informacije da je otac preuzeo maloletno dete na osnovu dozvole Centra za socijalni rad Grada Vršca, neposredno pre ubistva, su apsolutno netačne, jer se otac M.B nije ni pojavljivao u našoj ustanovi od dana prijave za nasilje u porodici 30.04.2022., zbog kojeg su mu najpre od strane Policijskog službenika u Vršcu, a potom i Osnovnog suda u Vršcu izrečene hitne mere zabrane prilaska i iseljenja iz porodične kuće. Ovim merama je zaustavljeno nasilje prema supruzi S.B.

– U vezi pomenutog događaja, u Centru za socijalni rad Grada Vršca sprovodi se inspekcijski nadzor od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine

– Po okončanju inspekcijskog nadzora javnost će o ishodu biti obaveštena od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

v.d. Direktora Centra za socijalni rad Grada Vršca
Mirjana Knežević, dipl.spec.pedagog

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.