Odžaci: Konkurs “Krv život znači” je otvoren i traje do kraja marta

Ljiljana Mladenović

ODŽACI – S obzirom na to da su davaoci krvi prva karika u lancu bezbedne krvi Crveni krst Srbije promoviše dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davanje krvi, a to čini i raspisivanjem tradicionalnog konkursa “Krv život znači”.

Konkurs za ovu godinu otvoren je 1. marta i iz Crvenog krsta Odžaci pozvali su sve osnovce i srednjoškolce iz opštine da učestvuju i pošalju svoje radove do kraja marta.

– Godinama unazad su umetničke kategorije bile iste, likovna, literarna i video spot, ove godine bih zamolila da se obrati pažnja na to da je došlo do nekih izmena kada su viši razredi osnovne škole u pitanju, kao i srednjoškolci. Sada imamo i poster, formu kratkih poruka i vizuale za društvene mreže. Međutim, poruka je uvek ista, to je humanost, građanska solidarnost, lepota davanja i poziv mladim ljudima da se prvo uključe u ovaj konkurs, a kasnije kad postanu punoletni da se uključe u porodicu najhumanijih ljudi i postanu dobrovoljni davaoci krvi – kaže Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci

Neke od smernica učesnicima konkursa su originalnost ideje, poziv na davanje krvi, vidljiv princip dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi, prepoznato mesto Crvenog krsta u davalaštvu krvi i sadržaj primeren uzrastu učenika.

Sve informacije o raspisanom konkursu učenici mogu dobiti u školama kojima je Crveni krst Odžaci uz poziv za učešće poslao i propozicije. Radovi se dostavljaju Crvenom krstu Odžaci fizički, odnosno u elektronskoj formi kada su video spotovi i vizual za društvene mreže u pitanju, a rok je 31. mart.

– Naša komisija u Crvenom krstu Odžaci će pregledati pristigle radove i razmotriti da li oni ispunjavaju sve kriterijume koji su zadati u konkursu i svi radovi koji zadovoljavaju zadate kriterijume biće poslati u Crveni krst Srbije gde će oni koji su najbolji dobiti vredne nagrade – zaključila je Ljiljana Mladenović.

Prvoplasirani učesnici konkursa u svim vidovima konkurisanja biće nagrađeni desetodnevnim letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta, a nagrade očekuju i profesore, odnosno mentore, kao i drugo i trećeplasirane učenike.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: