Održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

STARA PAZOVA – U OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi održano je opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“.

Ovo takmičenje već dugi niz godina organizuje je Auto moto Savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na takmičenju su učestvovale tri starosne grupe, grupa A u njoj su se takmičili učenici 3 i 4 razreda, u kategoriji B takmičili su se đaci 5 i 6 razreda, dok su u kategoriji C učestvovali učenici 7 i 8 razreda osnovnih škola.

U B grupi 1. mesto je osvojila Ana Ivančević iz škole „B.P. Pinki“, 2. mesto je Danijel Žarković iz škole „23. Oktobar“ i na 3. mestu je Uroš Rašeta iz škole „B.P.Pinki „. U C grupi najbolji je Vuk Mrđa iz OŠ “ B.P.Pinki“, 2. mesto je Stefan Trninić iz OŠ „23. Oktobar“ a 3. mesto je Uroš Mandić iz OŠ „B.P.Pinki“.

Takmičare su pripremali nastavnici  iz predmeta tehike i tehnologije. Učenici su početak takmičenja počeli polaganjem testa, nakon toga usledio je praktičan deo gde su na poligonu pokazali koliko poznaju saobraćajne znakove, ali i veštine u vožnji biciklom.

Ove godine na takmičenju je učestvovalo 42 takmičara iz osnovnih škola iz Belegiša, Vojke, Stare Pazove i Golubinaca, 34 tamičara je iz B i C kategorije, a 8 iz A.

Za grupu B i C sledi okružno takmičenje.

Podršku takmičenju pružile su srednje škole, nastavnici osnovnih škola, pripadnici Saobraćajne policije Stara Pazova, Savet bezbednosti saobraćaja opštine Stara Pazova koji je ujedno i obezbedio zaštitne kacige za bicikliste, a generalni pokrovitelj takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” je opština Stara Pazova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.