Održano pokrajinsko takmičenje Crvenog krsta u Kikindi

KIKINDA – Crveni krst Kikinda kao domaćin i Crveni krst Vojvodine kao organizator, priredili su na Gradskom trgu Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći za ekipe podmlatka i omladine.

Foto: Vojvodina uživo

Prvog dana održane su kvalifikacije, u kojima je nastupilo 39 ekipa iz 12 vojvođanskih organizacija, a pored nadmetanja iz prve pomoći, održano je i takmičenje iz realističkog prikaza stanja, oboljenja i povreda. Drugog dana takmičenja nastupilo je 12 ekipa. Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga Miroslav Dučić, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe Bogdan Tasovac i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća.

Foto: Vojvodina uživo

”Posle četvrt veka u Kikindi smo imali veliki skup mladih ljudi koji svojom požrtvovanošću i plemenitošću žele da se takmiče u pružanju prve pomoći iz svih organizacija Crvenog krsta na teritoriji Vojvodine. Mladima koji pokazuju svoju humanost i svojim postupcima čine da ovaj svet bude bolji i lepši, Grad Kikinda uradio je sve da, uz dobro domaćinstvo, deca iz našeg grada odu puna utisaka”, istakao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Takmičenje je bilo raspoređeno na osam punktova.

Foto: Vojvodina uživo

”Sve naše ekipe, kako podmlatka, tako i omladine, prolazile su svaki punkt i pokazale svoje znanje i veštinu. Na svakom punktu sudije su ocenjivale učinak ekipe, bodovi su se sabirali i tako smo znali koja je ekipa najbolja. Međutim, najbitnije je da deca koja dolaze poznaju veštine prve pomoći, ostalo su nijanse”, istakao je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

Foto: Vojvodina uživo

Organizovanje takmičenja u Kikindi samo je još jedan znak koliko je kikindski Crveni krst prestižna organizacija.

Foto: Vojvodina uživo

”Kikindski Crveni krst je sjajna organizacija koja zaista radi na visokom profesionalnom i humanitarnom nivou, sa velikim brojem volontera koji brinu o korisnicima. Kikinđani nisu zapaženi samo u Vojvodini, već u celom sistemu u našoj zemlji koja okuplja 182 organizacije”, smatra prof. Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: