Održane radionice u školama u Pančevu u okviru projekta „Misli zeleno“

PANČEVO – U tri škole u Pančevu danas su održane radionice u okviru humanitarno-ekološkog projekta „Misli zeleno“. Ovaj projekat ima za cilj podizanje ekološke svesti radi očuvanja životne sredine kroz edukacije dece srednjoškolskog uzrasta u cilju ostvarivanja osećaja za humanost i odgovornosti prema prirodi, o reciklaži i sortiranju otpada, ali i prema deci sa invaliditetom.

„Na ovim radionicama deca su imala prilike da se nauče osnovnim ekološkim pricipima, ali i humanosti koju razvijaju, jer je jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom“, objasnila je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha – Pančevo”.

 

Jedna od radionica održana je u ŠOSO Mara Mandić u Pančevu (Izvor: Čepom do osmeha Pančevo)

 

Radionice su danas održane u tri škole u Pančevu: ŠOSO “Mara Mandić”, OŠ “Stevica Jovanović”, kao i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj”.

„Tokom trajanja radionica Eko karavan-set od kanti različitih boja će biti na raspolaganju za sve učenike, kao i za građane koji žele da doprinesu očuvanju životne sredine i podizanju svesti o važnosti te teme. Projekat omogućava deci i ostalim građanima da se na inovativni način informišu i saznaju činjenice o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, kompostiranju, ponovnoj upotrebi predmeta, „zelenoj“ kupovini, cirkularnoj ekonomiji, održivom razvoju i posledicama ekološki neodgovornog ponašanja čoveka na klimatske promene. Sakupljen ambalažni otpad će biti usmeren u reciklažne centre na reciklažu i uklonjen iz životne sredine“, rekla je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha – Pančevo”.

 

Jedna od radionica održana je i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj” u Pančevu (Izvor: Čepom do osmeha Pančevo)

 

Projekat „Misli zeleno“ podržan je od Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja i Kancelarije za mlade gradske uprave Grada Pančeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: