Održana tribina „Značaj prevencije u borbi protiv trgovine ljudima“

STARA PAZOVA – U prostorijama Doma za stara lica u gradskom parku u Staroj Pazovi održana je tribina na temu „Značaj prevencije u borbi protiv trgovine ljudima“ u organizaciji Crvenog krsta Stara Pazova, Centra za socijalni rad Stara Pazova i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Trgovina ljudima je ozbiljan društveni problem, zločin protiv čovečnosti i teška povreda ljudskih prava. Reč je o globalnom fenomenu koji na različite načine pogađa ceo svet. Danas postoje brojni oblici trgovine ljudima , a stalno se iznalaze novi i sve nehumaniji, brutalniji i svirepiji i sa još težim posledicama po žrtve i zajednicu. Tribina „Značaj prevencije u borbi protiv trgovine ljudima“ održana je kako bi se podigla svest društva o žrtvama trgovine. Ova tema je i jedna od glavnih programskih aktivnosti Crvenog krsta.

Trgovina ljudima je jedna od visokoprofitna kriminalnih radnji, gde postoji uvek materijalna korist za eksploataciju ljudi. Centar za zaštitu u borbi protiv trgovine ljudima u Beogradu je ustanova koja u svom sistemu socijalne zaštite pruža podršku žrtvama trgovine ljudima.

Kad je u pitanju trgovina ljudima najčešće se eksploatišu devojčice koje budu prodate u inostranstvo i u takvim situacijama roditelji imaju negativnu ulogu, a česti su i slučajevi trgovine ljudima kada radnik dobije od poslodavca nerealne ponude za posao koji se obavlja van zemlje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: