Održana Skupština JSD Partizan, usvojene ostavke i proglašeni rezultati izbora

Na sednici su izabrani članovi Upravnog odbora, zamenik predsednika, kao i potpredsednici Skupštine

U petak, 17. marta, održana je vanredna Skupština JSD Partizan u prostorijama Društva na Stadionu Partizana. Skupština je zakazana na inicijativu devet klubova (atletski, košarkaški, odbojkaški, teniski, rvački, gimnastički, vaterpolo, ragbi i veslački) a prisutni delegati su nosili 63 od ukupno 93 glasa.

Sednica je počela u 17 časova, a tokom nje su se na dnevnom redu našle rasprave o aktuelnoj situaciji u klubovima članicama JSD Partizan, sudskim sporovima i načinu finansiranja Društva.

Sednica je potom nastavljena, a radno predstavništvo je predložilo izmenu Dnevnog reda kako bi Skupština postala izborna i kako bi bilo izabrano novo rukovodstvo JSD Partizan.

Od strane odbojkaškog kluba, atletskog kluba, rvačkog kluba i veslačkog kluba, za predsednika JSD Partizan je predložen Ostoja Mijailović. U tom trenutku, podrškom 62 od ukupno 93 glasa u Skupštini, Mijailović je ponovo izabran za predsednika JSD Partizan.

Istovremeno, Mijailović je predložio novi Upravni odbor koji je Skupština potom izabrala. Zamenik predsednika UO postao je Đorđe Višacki, za potpredsednike Skupštine izabrani su Rasim Ljajić, Andrea Arsović, Jovan Lazarević i Milan Pavlović.

Novi UO JSD Partizan čine još: Željko Obradović, Marko Nikolić, Predrag Micić, Nedeljko Stajić, Alekdandar Stanković, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Marko Lekić, Aleksandar Jakovljević, Dragan Milenković, Jovan Obradović i Ilija Dražić.

Na mesto generalnog sekretara ponovo je postavljen Željko Tanasković.

– Podneo sam ostavku iz razloga razjedinjenosti unutar Društva i sa ciljem da proverimo volju većine klubova. Zahvaljujem se na podršci klubovima koji su stali iza mene. Ovaj izbor sam prihvatio isključivo jer sam dobio podršku dve trećine glasova, odnosno 62 od 93 glasa. Ponosan sam na to što sam dobio veću podršku od one koju sam dobio pre šest meseci. Zahvaljujem se na poverenju i jedino što mogu da poručim jeste da nastavljamo da se borimo za naš Partizan – istakao je predsednik JSD Partizan, Ostoja Mijailović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: