Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Kula

krizni štab-kula
KULA – U Svečanoj sali Skupštine opštine Kula održana je redovna sednica Štaba za vanredne situacije.

Članovi Štaba usvojili su plan za 2024. godinu i prodiskutovali su o svim aktuelnim temama, između ostalog o dobrovoljnim vatrogasnim društvima, o novoj opremi i objektima, ali i o pripremi komunalnih preduzeća za predstojeće zimske uslove.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je da je u ovoj godini urađeno mnogo stvari, a jedna od najvažnijih svakako je novi objekat Profesionalne vatrogasne jedinice koji će biti završen tokom decembra:

„Ovo je jedna od redovnih sednica štaba. Na kraju godine usvaja se plan za naredni period, odnosno za 2024. godinu, a takođe je prodiskutovano o svim aktuelnim temama. U ovoj godini urađeno je puno stvari, a jedna od najvažnijih je novi objekat Profesionalne vatrogasne jedinice i očekujemo da bude završen u toku decembra, a sledeće godine predviđena je nabavka novog vozila. U toku ove godine renovirani su objekti dobrovoljnih vatrogasnih društava u Ruskom Krsturu i Kruščiću, a DVD iz Sivca dobilo je polovan, praktično nov kamion. Kod DVD u Kuli rešavamo problem preseljenja i mislim da smo našli rešenje za njihove preseljenje u funkcionalniji prostor. U narednoj godini sledi opremanje Jedinica civilne zaštite opremom koja im nedostaje, dalje unapređenje funkcionisanja i položaja dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalne jedinice. Ove godine, takođe, stiže još jedno vozilo koje je Opština kupila za redovan sastav Policije, tako da ona, pored preseljenja u novu zgradu, dobija i novo vozilo”, istakao je Miljanić.

On se, pored zimskih uslova, dotakao i zdravstvenih ustanova u kojima je urađeno mnogo, pa se tako u toku ovog meseca završava prva faza uređenja Doma zdravlja u Crvenki. Kada je u pitanju funkcionisanje Centra za socijalni rad, socijalno – ugroženim kategorijama stanovništva isplaćena su sredstva koja su im omogućila da nabave ogrev i normalno funkcionišu:

„Druga tema su zima i zimski uslovi koji su normalni za ovaj period godine. Ceo posao zimske službe sprovodi Komunalno preduzeće ,,Komunalac”, a uključena su i komunalna preduzeća iz Crvenke, Sivca i Ruskog Krstura. Deo Štaba jesu i zdravstvene ustanove. Puno stvari je urađeno i nabavljeno je mnogo nove opreme. U toku ovog meseca završava se prva faza uređenja Doma zdravlja u Crvenki. Iz meseca u mesec se nabavlja nova oprema u Domu zdravlja i stvaraju se bolji uslovi za lečenje pacijenata iz naše opštine. Centar za socijalni rad takođe ima značajnu ulogu u funkcionisanju Štaba. Direktorica je iznela neke osnovne stvari i pripreme za zimski period. Isplaćena su velika sredstva socijalno – ugroženim kategorijama stanovništva kako bi mogli da nabave ogrev i normalno funkcionišu. Zaključak Štaba je da je stanje redovno, usvojen je plan za 2024. godinu i sledeće nedelje se održava i Okružni štab, što  je redovna procedura sa usvajanjem planova i aktivnosti za naredni period”, zaključio je predsednik opštine Kula.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.