logo transparend vojvodina uzivo

Održana sednica Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina

ZRENJANIN – U Gradskoj kući danas je održana sednica Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura.

Socijalno-ekonomski savet je osnovan u cilju uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga u pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, razvoja demokratije i izdavanja časopisa, brošura i drugih publikacija iz delokruga svog rada.

Sporazum o osnivanju u julu mesecu potpisali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, Goran Nešić ispred Unije poslodavaca Zrenjanina i Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata za Zrenjanin.

Tokom današnje sednice, usvojen je zapisnik sa prethodne, na kojoj se, između ostalog, govorilo o položaju majki – preduzetnica i zaposlenih žena, kao i saradnji sa pokrajinskim i republičkim Socijalno – ekonomskim savetima.

Gradonačelnik Salapura je podsetio da je na temu položaja žena Grad Zrenjanin učinio znatne pomake i podsetio da je prošle godine raspisan javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena kada je za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno dva miliona dinara, a da je ove godine za to izdvojen iznos od čak pet miliona dinara.

Ukazao je i na nedavno raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu i brojne druge vidove pomoći koje sprovodi Grad i naveo da za Socijalno – ekonomski savet grada Zrenjanina postoji prostor za delovanje, te da očekuje da se uspostavi kontinuitet u radu ovog tela.

Druga tačka dnevnog reda današnje sednice odnosila se na izbor predsednika Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina na jednogodišnji period, a jednoglasno je odlučeno da to bude Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata za Zrenjanin.

„Tema na kojima ćemo raditi i čime ćemo se baviti je mnogo, a sve kako bismo pomogli i zaposlenima u našem gradu, lokalnoj samoupravi i Uniji poslodavaca. Jedno od važnih aktivnosti jeste zaštita radnika, ali ništa se ne može učiniti bez usaglašavanja sve tri strane, važno je krenuti sa radom i imati kontinuitet u radu.“ – rekao je on.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.