Održana sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti: U fokusu KiM i pregovarački proces

Na sednici je zaključeno da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima.

U Beogradu je održana sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić.

Na sednici je zaključeno da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice.

Tokom sednice razmatrana je aktuelna situacija u zemlji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Na dnevnom redu našli su se i izazovi od ilegalnih migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira.

Kako je navedno u saopštenju, zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije.

Sednici Biroa su prisustvovali članovi ovog tela: direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: