Održana radionica o zaštiti i bezbednosti dece u ŠOSO “Milan Petrović”

sigurnost dece
NOVI SAD – Pravilno i bezbedno korišćenje društvenih mreža, cilj je radionice o zaštiti i bezbednosti dece na internetu, održane u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“.

Ideja je da se, među roditeljima i omladinom, a naročito osobama sa invaliditetom, razvije digitalna pismenost i podigne svest o prevenciji digitalnog nasilja.

Obrazovanje o digitalnom nasilju, opasnostima i prevarama na internetu, najbolji je način da se izbegne zloupotreba dece i njihovih ličnih podataka, kaže za sekretar Saveza slepih Srbije Jelena Stojanović, dodajući da je svest o digitalnoj pismenosti posebno važno razvijati među slepim i slabovidim osobama, osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama:

To potvrđuje i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, dodajući da su slepe i slabovide osobe česte žrtve digitalnog nasilja. Edukacija dece i omladine je najbolja prevencija, objašnjava Jurić:

Jurić podseća da je sticanje veština digitalne pismenosti kod dece, koja danas spada u osnovno obrazovanje, kao i zaštita dece na internetu, odgovornost odraslih.

Radionicu, održanu u okviru projekta „Porodica snažna mnogo je važna“, pdoržalo je i Ministarstvo za brigu o porodici.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: