Održana pokazna vežba evakuacije zaposlenih u bačkotopolskom Domu zdravlja

POKAZNA VEŽBA - BAČKA TOPOLA
BAČKA TOPOLA – U krugu bačkotopolskog Doma zdravlja pripadnici vatrogasne spasilačke jedinice izveli su danas pokaznu vatrogasnu vežbu. Prikazane su simulacije u slučaju izbijanja požara unutar zgrade, evakuacije ugroženih, kao i akcija gašenja požara.

Hteli smo da radimo koordinaciju kod ovakvih intervencija sa našim dobrovoljcima, tako da smo umesto profesionalaca iz ostalih jedinica uključili dobrovoljce. Da ih aktiviramo i animirano, jer svaka zahtevnija situacija treba dosta ljudi za ispomoć. Zadovoljan sam kako je sve odrađeno i veoma sam zahvalan svim učesnicima današnje vežbe, jer su omogućili odličnu simulaciju svih predviđenih prilika – navodi komandir područno vatrogasne spasilačke jedinice, Bojan Vrkić.

Teren za što uverljiviju situaciju pripremili su aktivisti Crvenog krsta, pre svega šminkeri i markiranti, dočaravajući stvarno stanje panike, delovanja i intervencije, rekao nam je sekretar OO CK Bačka Topola Budimir Marić. Predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza Zorica Rankov podsetila je da se radi o vežbi evakuacije zaposlenih u domu zdravlja dodajući da postoje formirani timovi za uzbunjivanje, timovi za spasavanje i evakuaciju i timovi za gašenje požara. – Želeli smo da u objektu rehabilitacije vidimo spremnost timova za delovanje u bilo kojoj vanrednoj situaciji – rekla je Zorica Rankov.

U bačkotopolskom Domu zdravlja postoji razrađen sistem evakuacije, podseća direktor dr Čila Ileš, a današnja vežba je prva od planirane dve u toku godine da bi u slučaju stvarne situacije znali ko šta bi trebao da radi i na koji način najbrže sprovesti evakuaciju i zaposlenih i pacijenata. Na vežbi su učestvovali pripadnici Područno vatrogasno-spasilačke jedinice Bačka Topola, članovi Dobrovoljne vatrogasne jedinice Hadži dr Janoš Bačka Topola, Crveni krst Bačke Topole, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja i zaposleni ove zdravstvene ustanove.

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: