logo transparend vojvodina uzivo

Održana panel diskusija „Na putu kroz roditeljstvo“ u KS „Eđšeg“

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ otvaranju panel diskusije i edukativne radionice „Na putu kroz roditeljstvo“ na kojoj su građani u prilici da razgovaraju sa psiholozima o roditeljstvu.

Učesnici panela su psiholog i dečiji psihoaterapeut Senka Simonović, novinar i autor podkasta Zdrava priča Dolores Milošev Erdeg, psiholog i osnivač Centra za mame Jovana Ružičić, i psiholog, novinar i autor emisije Tata ti si lud Miša Stojiljković.

 

– Drago nam je da je ovaj putujući edukativni karavan stigao i u Novi Sad, posle Niša i Užica, i želimo vam srećan put do Kragujevca i Jagodine. Želim da pohvalim inicijativu Rosa vode, društveno-odgovorne kompanije koja je organizovala ovu Panel diskusiju i koja kontinuirano pruža podršku roditeljstvu na razne načine. Siguran sam de će ovi razgovori odgovoriti na važna pitanja koja se tiču roditeljstva, i da će učesnici moći da razmene iskustva i spoznaju veštine za uspešno suočavanje sa izazovima u razvoju dece. Kada je reč o brizi koju Grad posvećuje podršci i osnaživanju roditeljstva, Novi Sad je lokalna samouprava koja se zaista može pohvaliti nizom pogodnosti koje pruža za porodice koje dobiju prinovu – rekao je gradonačelnik i dodao – Svake godine Grad obezbeđuje pravo na novčanu pomoć za prvo dete u iznosu od 50 hiljada dinara, pravo na novčanu pomoć za trojke 200 hiljada, pravo na novogodišnju novčanu pomoć za dete rođeno 1. januara nove godine po 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnji poklon 300 hiljada dinara i pravo na novčani poklon povodom Dana Grada po 300 hiljada dinara za svaku bebu rođenu tog dana.

Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ ima za cilj da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju sa svojom decom. Mame i tate iz više gradova Srbije imaju priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama, koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva. 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.