logo transparend vojvodina uzivo

Održana obuka osnovcima o bezbednosti u saobraćaju

STARA PAZOVA – Stručni saradnici Crvenog krsta Stara Pazova danas su posetili školu u Belegišu OŠ „Vera Miščević“ kao i izdvojeno odeljenje u Surduku i tom prilikom podelili promotivni materijal školarcima o pravilnom učešću u saobračaju.

Ovom akcijom su obuhvaćene sve škole u opštini. Septembar je mesec tokom kog ima najviše saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju deca. Zato je deveti mesec uvek u znaku bezbednog učešća najmlađih u saobraćaju. Crveni krst Stara Pazova sprovodi akcije u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja.

„U Surduku ove godine ima 14 prvaka i to je veliki broj za naše selo. Oni su dosta zbunjeni i odmah prvog dana moramo da krenemo da pričamo o pravilima u saobraćaju, pravilima prelaska preko ulice. Ovde na ulasku u našu školu ne postoji pešački prelaz, već prvi dan sam krenula da ih vodim na pešački prelaz, jer ipak je ovo selo i stalno prolaze kamioni, traktori, automobili. Danas, evo četvrti dan, oni su se već osamostalili, neko će već danas kući sam, tako da ću to da propratim da vidim da li će uspeti sami da bezbedno pređu ulicu“, rekla je Ivana Davidović, učiteljica.

Kada školska godina počne, obično vozačima treba vremena da se prilagode propisnoj vožnji u zoni škola.  “Jako je važno da podignemo svest, ne samo deci nego i roditeljima, a naročito vozačima, o tome koliko je naša najranjivija kategorija stanovništva važna kao učesnici u saobraćaju na putu od škole do kuće, a naravno i posle škole kad idu da se igraju. Oni moraju da znaju kako da se ponašaju. Ja mogu da kažem u svoje lično ime i u ime svojih kolega da zaista imam fantastičnu saradnju sa Crvenim krstom kad god treba nešto, znam da mogu da im se obratim čak i van radnog vremena, oni su fantastični i veliko je zadovoljstvo da sarađujem sa njima”, rekao je Boris Beljin, direktor OŠ „Vera Miščević“.   

Foto: RTV Stara Pazova

Važno je da deca od malena znaju osnovna pravila jer u saobraćaju se samo jednom greši.

“Mi smo promovisali ovu aktivnost zajedno sa našim Osnovnim organizacijama po opštini tako da smo obišli sve škole i podelili smo deci određeni materijal. Cilj ove akcije jeste da se deca podsete na bezbednost i pravila ponašanja u saobraćaju kako bi izbegla neke nepogodnosti i nezgode”, izjavila je Jelena Škorić, stručni saradnik CK za delovanje u nesrećama.

O bezbednosti dece u saobraćaju treba voditi računa svakodnevno jer svaki dan je 1. septembar.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.