Održana Manifestacija “Pokaži šta znaš”

BELA CRKVA – Opština Bela Crkva je intenzivirala svoje aktivnosti nastavljajući implementiranje projekta “Baci pet za bolji svet”, a u okviru projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška“, koji sprovode Ministarstvo prosvete i UNICEF uz podršku Evopske unije.

Projekat se pokazao kao društveno potreban, jer povećava obuhvat učenika iz osetljivih grupa i njihovog kvalitetnijeg uključivanja u život u zajednici.

Manifestacija pod nazivom „ Pokaži šta znaš“ mobilisala je svu decu iz osetljivih društvenih grupa iz obe gradske škole, decu iz udruženja za pomoć MNRL „ Pinokio“ kao i ostale zainteresovane drugare i njihove roditelje.

Zajedno sa vršnjacima, korisnicima usluge smeštaja Doma za decu i mlade “Vera Radivojević” pokazali su da mladost i stvaralaštvo nema granica. Senzibilisali su sve prisutne da prepoznaju i spreče svaku vrstu diskriminacije. Bila je to promocija socijalne i obrazovne inkluzije na lokalnom nivou, kroz promovisanje poštovanja i prihvatanja različitosti.

“Stavili smo u fokus svako prisutno dete i dozvolili mu da pokaže sve svoje mogućnosti, jer svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. Uz muziku, pesmu, igru, glumu, recitovanje… šaljemo poruku da želimo da gradimo otvoreno, tolerantno društvo i da svima pružimo jednake šanse i mogućnosti. Jer, nenasilje i tolerancija su ključ za miran suživot” – rekla je Jasmina Turturea, koordinatorka projekta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.