logo transparend vojvodina uzivo

Održana konstitutivna Sednica Skupštine grada Kikinde

KIKINDA – Na konstitutivnoj Sednici Skupštine grada Kikinde dosadašnjem gradonačelniku Kikinde, Nikoli Lukaču, poveren je novi mandat.
Foto: Vojvodina uživo

Za njegovog zamenika imenovan je Dejan Pudar. Gradonačelnik je prisutnim odbornicima obrazložio odluku o svom novom timu i predstavio nove članove Gradskog veća. Za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije član Gradskog veća sada je Miroslav Dučić, za kulturu i turizam, Nina Knežević, socijalnu politiku, demografiju, osetljive grupe i ljudska prava, Željko Radu, za sport i omladinu, Aleksandar Aćimov, član Gradskog veća za obrazovanje je Tihomir Farkaš, za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici, Melita Gombar, dok će član Gradskog veća za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine biti Đorđe Tešin. Za predsednika Skupštine grada Kikinde ponovo je izabran Mladen Bogdan, koji je i u prethodnom sazivu vršio tu dužnost, dok je za zamenicu predsednika Skupštine grada izabrana Gordana Trnić Iličić.

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, izrazio je zahvalnost svom prethodnom timu zahvaljujući kojem je za vreme njegovog dosadašnjeg mandata započeto, realizovano i planirano nekoliko veoma važnih i vrednih projekata, ali je i najavio još veća ulaganja kako bi se kvalitet života građana Kikinde i svih sela podigao na još viši nivo, posebno naglašavajući odličnu saradnju sa pokrajinskim i republičkim institucijama, uz konstataciju da posebnu ulogu u razvoju grada imaju upravo Kikinđani koji se nalaze na visokim pozicijama izvršne vlasti.

 

 

Foto: Vojvodina uživo

,,Zahvalio bih građanima koji su prepoznali naš trud i da jedini možemo da vodimo grad ka putu uspeha, za bolje sutra, naročito za našu decu. Zahvaljujem svima koji su doprineli da zajednički naš dom postane bolje mesto, svom timu koji je predano radio na razvoju grada u cilju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana. Kikinda je danas mnogo razvijeniji grad nego što je bio pre deceniju. Zahvaljujem i svojim koalicinionim partnerima, ali i jasno da naglasim odličnu saradnju sa pokrajinskim i republičkim institucijama koje su imale jasnu viziju i nadam se da će saradnja biti još intenzivnija. Radićemo još više i napornije kako bismo napredovali u svakom segmentu našeg društva“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.