Održana humanitarna trka za dečiji osmeh u Kameničkom parku

NOVI SAD – Humanitarna „VPŠ Novosadska trka – trčim za dečiji osmeh”, održala se u subotu u Kameničkom parku, u organizaciji Atletskog kluba „Apatin” i Visoke poslovne škole strukovnih studija (VPŠ) iz Novog Sada.

Ove godine se prijavio rekordan broj dece, čak 600 njih trčalo je u subotu u 20 trka na 100, 200, 400 i 800 metara.

Odrasli su se takmičili u dve trke, na 4 i na 10 km, a među ženskom kategorijom pobednice su Jovana Šubatlija na 10 km i Dajana Parenčević na 4 km. U muškoj kategoriji najbrži su bili Aleksandar Stajić na 10 km i Svetozar Ristanobić na 4 km.

Cilj manifestacije je da se prikupe novčana i nematerijalna sredstva (odeća i obuća, igračke i slatkiši) za decu bez roditeljskog staranja koja žive i borave u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu i mlade Grada Novog Sada i u Dečijem selu.

Foto: Atletski klub Apatin

– Veliko je zadovoljstvo što se svake godine prijavi sve više učesnika, jer je to pokazatelj da je ova akcija koju radimo prepoznata na pravi način. Ove godine je prijavljeno više od 1.000 učesnika, od kojih je čak 600 dece. Osim toga, u trku su uključeni i mnogi naši studenti, ali i novosadske kompanije koje se sad već same javljaju da budu pokrovitelji hrane i pića za učesnike na dan trke – rekla je direktorka VPŠ Jelena Damnjanović.

Inače, VPŠ trka održava se svake godine u martu, od 2017. godine, na inicijativu bivšeg učenika ove škole, a osim novca od kotizacija prikupljaju se i garderoba, igračke i slatkiši za decu bez roditeljskog staranja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: