Održana edukativna tribina studentima o bezbednosti u saobraćaju

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Studentske konferencije univerziteta Srbije, Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu i Studentskog centra Beograd, realizovali su danas tribinu za mlade, u zgradi Univerziteta u Beogradu.

Na edukativnoj tribina o bezbednosti u saobraćaju namenjenoj studentima, obratili su se rektor Beogradskog Univerziteta prof. dr. Vladan Đokić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, student prorektor BU Ana Grčić, promoteri bezbednosti u saobraćaju Dea Đurđević i Dušan Borković.

Stamatović je istakao da su mladi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i da ove godine beležimo povećano stradanje mladih.

“Do danas u ovoj godini je 114 mladih osoba izgubilo život u saobraćajnim nezgodama. Jako nam je važna saradnja sa studentskim parlamentima i organizacijama koje predstavljaju oko 230.000 studenata u Srbiji. Prvi put imamo ovakav vid saradnje i očekujemo dobre rezultate. Ovo je tek prva aktivnost, a za narednu godinu planiramo i zajedničku kampanju usmerenu povećanju bezbednosti mladih u saobraćaju”, kazao je Stamatović.

Pored tribine, svim prisutnima je omogućeno da isprobaju simulator vožnje sa “pijanim naočarama”, saopštila je Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto:Tanjug

Cilj je da se mladima ukaže na važnost i značaj poštovanja saobraćajnih propisa i na rizike koji ih očekuju u saobraćaju.

Sa mladima se razgovaralo o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa, štetnosti upotrebe alkohola tokom vožnje kao i mobilnog telefona, mogućim posledicama vožnje brzinom većom od ograničene.

Najavljene su naredne zajedničke aktivnosti, biće realizovane edukativne tribine na svim Univerzitetima u Srbiji i organizovaće se preventivne aktivnosti na događajima koji se organizuju za mlade.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: