Održana 24. Štrudlijada u Dolovu

DOLOVO – U Dolovu je danas održana 24. manifestacija „Štrudlijada“ koju od početka organizuje Udruženje žena “Dolovke”.

Manifestacija je trajala nekoliko dana, a danas je održan centralni program u centru Dolova, na platou ispred Doma kulture gde je jutros organizovan doček gostiju i uređenje štandova, a zatim tokom prepodneva predviđen kulturno-umetnički program u kojem su učestvovala Kulturno-umetnička društva i pojedinci iz Dolova, a za muzički deo programa bio je zadužen Tođa iz Pančeva.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Manifestaciji u Dolovu prisustvovale su i gradska menadžerka Maja Vitman i članica gradskog veća za kulturu i omladinu Marija Jević.

Katica Smiljković, predsednica Udruženja žena Dolovke kaže da se trude da svake godine uvedu nešto novo.

 

U Dolovu je danas održana 24. Štrudlijada (Foto: Vojvodina Uživo)

 

“Ništa nam nije teško, jer volimo ovo što radimo, a nadamo se da će biti sve više mladih koji će želeti da nauče da prave tradicionalne štrudle i da pomognu našim nastojanjima da se štrudla sačuva od zaborava. I ove godine organizovale smo jedinstvenu manifestaciju posvećenu umeću žena u spravljanju banatskog brenda – štrudle, pod nazivom „24. Dolovačka štrudlijada“. Cilj ove brendirane manifestacije je očuvanje i popularizacija starih običaja, jela i kolača, a posebno štrudle koja je zaštitni znak našeg udruženja, kao i lokalni specijalitet. Manifestacija već 24 godine okuplja mnogobrojna udruženja iz Vojvodine i Srbije. Veliki broj učesnika uz druženje prezentuje svoje specijalitete autentične za kraj iz kog dolaze“, kaže Katica Smiljković, predsednica Udruženja žena Dolovke iz Dolova.

 

Veliki broj udruženja žena predstavio se na Štrudlijadi u Dolovu (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Na štandovima u centru Dolova učestvovalo je 24 udruženja žena s teritorije Pančeva, i drugih mesta iz Južnog Banata koje su izložile svoje proizvode po kojima su prepoznatljive, a najviše je dominirala štrudla.

 

Foto: Vojvodina Uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: