Održana 15. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

VOJVODINA – Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine na svojoj 15. sednici, donela je Pokrajinsku skupštinsku odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene Specijalnog rezervata prirode „Carska bara“ i Pokrajinsku skupštinsku odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara.“

Donošenjem ovih pokrajinskih skupštinskih odluka načinjen je prvi korak u izradi navedenih prostornih planova. Pravni osnov za njihovo donošenje sadržan je u Statutu AP Vojvodine i Zakonu o planiranju i izgradnji. Oba prirodna rezervata su od izuzetne važnosti i značaja sa bogatim prirodnim, turističkim i privrednim potencijalima, kao zaštićena prirodna područja prve kategorije sa čak tri stepena zaštite. Između ostalog, u prostornim planovima akcenat će biti stavljen na zaštitu i očuvanje životne sredine, kao i na dalje unapređenje ovih zaštićenih područja, rečeno je na sednici.

Foto: Skupština Vojvodine

U nastavku sednice, Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmeni i dopuni Pokrajinske skupštinske odluke o broju i prostornom rasporedu javnih srednjih škola na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sednica Skupštine APVRazmotreni su i usvojeni: Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu, Godišnji izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za 2021. godinu i Izveštaj o poslovanju Razvojne agencije Vojvodine d.o.o. Novi Sad za 2021. godinu.

U poslednjem delu sednice, doneto je više odluka o imenovanju članova saveta fakulteta čiji je osnivač AP Vojvodina.

Odlukom o imenovanju člana Saveta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, za člana Saveta tog fakulteta iz reda predstavnika osnivača imenuje se Vladimir Aleksić, magistar fizičke kulture iz Novog Sada.

Foto: Skupština Vojvodine

Odlukom o imenovanju člana Saveta Akademije umetnosti u Novom Sadu, za člana Saveta Akademije iz reda predstavnika osnivača imenuje se dr Dragana Konstantinović, vanredni profesor Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu.

Odlukom o imenovanju člana Saveta Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, za člana Saveta tof fakulteta iz reda predstavnika osnivača imenuje se dr Slavko Rakić, doktor nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva iz Novog Sada.

Sednica Skupštine APV Odlukom o imenovanju članova Saveta Pedagoškog fakulteta u Somboru, za članove Saveta tog fakulteta iz reda predstavnika osnivača imenuju se Sanja Pajić, diplomirani dizajner medija u obrazovanju iz sombora i Nikola Pajić, diplomirani ekonomista iz Sombora.

Odlukom o imenovanju člana Saveta Građevinskog fakulteta u Subotici, za člana Saveta tog fakulteta iz reda predstavnika osnivača imenuje se Mira Tumbas, diplomirani građevinski inženjer iz Donjeg Tavankuta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: