logo transparend vojvodina uzivo

Održan treći Festival “Zdrav život” u Zrenjaninu

ZRENJANIN – U Plankovoj bašti danas je održan treći po redu Festival „Zdrav život“ koji je okupio veliki broj izlagača i posetilaca.

 

Festival je organizovalo Udruženje „Zdrav život“, koje je na taj način obeležilo i 35. godišnjicu postojanja, a uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije, Kulturnog centra Zrenjaina i poslovnog udruženja ZREPOK.

 

Ovogodišnji Festival okupio je pedeset izlagača organskih proizvoda, a održava se dvanaest radionica za odrasle, sedam radionica za decu, kao i različita predavanja na temu zdravog života.

Festival je osmišljen da bi posetiocima prvenstveno omogućio da se edukuju kako o konvencionalnim, tako i o alternativnim pristupima očuvanja i unapređenja fizičkog, mentalnog i duhovnog blagostanja, kao i životne sredine.

 

Pored toga, organizovane su i interaktivne radionice na otvorenom na kojima se mogu steći praktična znanja i oprobati se u raznim fizičkim aktivnostima. Osim predavanja, posetioci se mogu i edukovati na štandovima učesnika.

 

Organizatori navode i da je program organizovan tako da pokriva interesovanje svih generacija, pa je to, ukazali su, bio i porodični festival čiji je cilj širenje svesti i edukacija u smeru zdravih životnih navika, a da manifestacija svojim primerom pokazuje ekološku odgovornost u realizaciji programa.

 

Udruženje „Zdrav život“ je osnovano 1988. godine u Zrenjaninu kao prvo u Srbiji tog tipa. Osnovna delatnost udruženja je edukativna tj. organizovanje predavanja i kurseva u cilju unapređenja svih aspekata zdravlja ljudi.

Kao krunu tridesetogodišnjeg postojanja i uspešnog delovanja, udruženje je 2018. godine, pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, organizovalo prvi Festival „Zdrav život“. Nakon uspešno realizovanog prvog festivala, 2019. godine je održan i drugi sa većim brojem učesnika, kako iz zemlje tako i iz inostranstva ali i sa većim brojem posetilaca (oko 2000 ljudi).

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.