Održan sastanak Aktiva direktora i stručnih saradnika predškolskih ustanova Južnobačkog okruga

BEOČIN – Danas je u Beočinu održan sastanak Aktiva direktora i stručnih saradnika predškolskih ustanova Južnobačkog okruga čiji je domaćin bila Predškolska ustanova „Ljuba Stanković”.
Foto: Ismet Ademovski

Prisutne je pozdravila direktorka PU „Ljuba Stanković“ Ljubica Đurić koja je ukazala na značaj saradnje svih ustanova sa teritorije područnog okruga u cilju bolje komunikacije, razmene iskustava i analize primera dobre prakse u radu sa decom.

U svom obraćanju predsednica opštine Beočin Biljana Janković poželela je svima dobrodošlicu u Beočin i istakla značaj saradnje i podrške Opštine Beočin radu predškolske ustanove.

„Programi poput besplatnog vrtića i besplatnih udžbenika za sve osnovce, su u Beočinu već dve godine u primeni, a upravo ovo su mere na kojima će Opština raditi i u budućnosti kako bi suštinski obrazovanje najmlađih bilo besplatno.“, poručila je Janković.

Foto: Ismet Ademovski

Istovremeno, Janković je ukazala i na neophodnost infrastrukturnih ulaganja u kapacitete vrtića te i da se nakon završetka rekonstrukcije najvećeg vrtićkog objekta, koja je sprovedena početkom školske godine, treba nastaviti sa ulaganjima kako bi se usluge vrtića kako u gradu tako i u selima, svim porodicama učinile dostupnijim.

Foto: Ismet Ademovski

Aktiv direktora danas je imao priliku da sluša i stručno predavanje na temu „Deca sa dodatnom podrškom i problematika dokumentacije koja ih prati“ koje su održale direktorka PU „Ljuba Stanković“ Ljubica Đurić i pedagog ustanove Milica Đuričković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.