Održan radni skup o saradnji Srbije i Francuske u organizaciji SKGO

ŠID – U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, Francuske asocijacije lokalnih vlasti (AFFCRE) i regiona Overnj-Ron-Alp, u Lionu je održan Radni skup o saradnji Srbije i Francuske.

Delegaciju Srbije činili su predsednik SKGO i gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, zamenica gradonačelnika grada Beograda, Vesna Vidović, generalni sekretar SKGO, Nikola Tarbuk, predstavnici grada Novi Sad, opštine Čajetina, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Srbije, kao i predsednik opštine Šid i zamenik predsednika SKGO, Zoran Semenović. Predsednik opštine Šid i zamenik predsednika SKGO uzeo je aktivno učešće u diskusiji o saradnji lokalnih vlasti dveju zemalja, saradnji u oblasti turizma i drugim povezanim pitanjima.

Ovom prilikom, posebno su predstavljeni projekat “Ekoopština” koji organizuje ambasada Francuske u Srbiji, najbolje prakse u sprovođenju lokalnih politika i mera upravljanja otpadom, projekti grada Beograda i iskustva Novog Sada kao evropske prestonice kulture, ali doprinos i iskustvo SKGO u procesu evropskih integracija Srbije.

Na samom kraju Radnog skupa, predsednik opštine Šid i zamenik predsednika SKGO izrazio je zadovoljstvo učešćem u studijskoj poseti Francuskoj, koja će zasigurno doprineti boljem i aktivnijem povezivanju dveju zemalja i imati značajan uticaj na ekonomski i kulturni razvoj naših opština i gradova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: