Održan protest Ekološkog ustanka ispred RIK-a

BEOGRAD – Protest građana predvođenih liderima koalicije “Moramo” održan je sinoć ispred Republičke izborne komisije, a saobraćaj u ulici Kralja Milana bio je jedno vreme prekinut.

Predstavnici Skupštine slobodne Srbije i Ekološkog ustanka, uz podršku koalicije “Moramo”, okupili su se nezadovoljni procesom glasanja i izbornim rezultatima.

Okupljenim su se obratili Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednički kandidat koalicije “Moramo”  i Biljana Stojković i predstavnik koalicije Radomir Lazović.

Oni su poručili da traže odgovor od predsednika RIK “ko je i na osnovu čega doneo odluku da prestane sa radom Republička izborna komisija tokom izborne noći i ne saopšti preliminarne rezultate”.

Najavili su da će zahtevati javno brojanje glasačkih lističa.

Prilaz zgradi RIK bio je zatvoren i čuvali su ga pripadnici policije.

Nakon objavljenih preliminarnih rezultata RIK-a, Aleksandar Jovanović Ćuta i Lazović pozvali su građane da se povuku, jer, kako su poručili, idu da rade i dalje upoređuju rezultate, kako bi sa konkretnim dokazima mogli da izađu u javnost.

Jedan broj učesnika protesta pobunio se i kada su lideri koalicije Moramo pozvali na povlačenje, dovikujući im da su “lažna opozicija”.

Predsednički kandidat Stojković rekla je da ovo nije kraj i da će se “bitka” za pravdu nastaviti.

Protest je počeo oko 19.30 časova, a završen je nešto posle 21 sat, kada su se okupljeni građani razisli, a saobraćaj u ulici Kralja Milana ispred RIK-a normalizovan.

Okupljanje je proteklo bez incidenata i intervencije policije.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: