Održan jasenovački „Festival rakije“

Bela Crkva – Jasenovački „Festival rakije“ i ove godine okupio je veliki broj učesnika i posetilaca na plaži Gat u Jasenovu.

Ovaj prelepi ambijent, reka Karaš sa svojim jedinstvenim slapovima, park skulptura, mini zoo vrt i šuma koja okružuje ovaj prostor, postaje sve atraktivniji za brojne letnje manifestacije.

„Imali smo 260 uzoraka rakije za ocenjivanje. Imali smo i dva uzorka iz inostranstva, jedan iz Danske i jedan iz Rumunije. Tročlana komisija iz Etnološke stanice Vršac na čelu sa predsednikom Sašom Popovićem profesionalno je uradila svoj zadatak i ocenila sve uzorke. Na našim prostorima najzastupljenija je šljivovica, lozovača i komovica, imali smo sve vrste rakija i zadovoljni smo odazivom naših proizvođača rakije“ – rekao je Zoran Janošev, član organizacionog odbora.

Organizatori festivala rakije spremili su diplome, medalje, kao i prigodne nagrade za sve učesnike festival, a po oceni stručnog žirija najboljima su uručeni pehari.

Udruženja žena „Jasenovčanke“ predstavilo je svoje ručne radove, kao i razne banatske specijalitete. Naravno, kao i uvek, domaćice iz Jasenova spremile su i najbolju banatsku štrudlu sa makom.

Treći po redu „Festival rakije“ biće upamćen po velikom broju gostiju koji su uživali u raznim rakijama i gastronomskim specijalitetima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.