Održan Agrobiznis sajam u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – U mitrovačkom Gradskom parku upriličen je drugi „Agrobiznis sajam“, koji je okupio veliki broj lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih, zanatskih i tradicionalnih proizvoda.

Sajam je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i tim povodom je rekao da Sremska Mitrovica broji veliki broj malih proizvođača, zbog čega postoji potreba da im se pomogne u plasiranju proizvoda na tržište, kao i pomoć u organizaciji rada i procesa proizvodnje. Iz tog razloga je Sremska Mitrovica i dobila prvi poslovni inkubator poljoprivrednog tipa u našoj zemlji.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Ideja Pokrajinske vlade je da se obezbedi prostor i promocija, a u budućnosti i deo procesne opreme za sve one koji to nemaju, kako bi lakše proizveli proizvode i plasirali ih uspešno na tržište.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić se zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci u osnivanju i finansiranju rada Agrobiznis inkubatora u Sremskoj Mitrovici, koji nema klasične “stanare” kao redovni biznis inkubatori, nego korisnike koji se bave pretežno prerađivačkom poljoprovredom.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Samardžić je dodao da jedna od usluga koju Agrobiznis inkubator nudi svojim korisnicima jeste učešće na sajmovima i manifestacijama poljoprivrednog karaktera, sa ciljem povećanja vidljivosti proizvoda korisnika, ističući da ovakvi sajmovi predstavljaju berzu informacija koja omogućava komunikaciju i razmenu iskustava između izlagača sa ciljem unapređenja poslovanja.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Samardžić je čestitao Agrobiz inkubatoru na organizaciji odličnog agrobiznis događaja koji pretenduje da postane tradicionalan, kao i pravi naslednik Agrosirm poljoprivrednog sajma koji je pre par godina održavan na gradskom hipodromu.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: