Održan 9. kviz znanja „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“

KIKINDA – Grad Kikinda i Kancelarija za mlade po deveti put organizovali su kviz znanja pod nazivom ”Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo”. Ove godine učestvovalo je 15 škola, od kojih su se četiri našle u finalu.

Prvo mesto pripalo je Ekonomsko – trgovinskoj školi, drugoplasirana je bila OŠ ”Sveti Sava”, dok je treće mesto osvojila OŠ ”Žarko Zrenjanin”. Četvrtoplasirana ekipa bila je iz OŠ ”Vasa Stajić” u Mokrinu. Finaliste kviza pozdravio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto: Vojvodina uživo

”Uvek je dobro znati o svom gradu, pogotovo me raduje činjenica što je bilo i vrlo teških zadataka koje su takmičari uspešno savladali. Biću ponosan kada sutra, sva deca iz našeg grada, bila ona u nekoj drugoj sredini, sa ljubavlju kakvu mi imamo, pozovu svoje vršnjake da dođu u Kikindu, grad dobrih ljudi, istorije, sporta, kulture i multikulturalnosti”, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Sve škole koje su učestvovale u kvizu dobile su klima uređaje, prvoplasirana ekipa dobila je vaučere u iznosu od 10.000 dinara u prodavnici sportske opreme ’’Sportvision’’, drugoplasiranoj ekipi pripali su vaučeri u preduzeću ’’BUS computers’’, od po 5.000 dinara, DM je nagradio trećeplasirane sa vaučerima od po 2.000 dinara, dok će osvajači četvrtog mesta na večeru u ”Slap”:

Foto: Vojvodina uživo

”Kviz je od velikog značaja jer je vrlo važo da se mladi edukuju o svom gradu, o svim znamenitostima i važno je da kada se nalaze negde sa strane naš grad znaju da predstave u najlepšem svetlu”, dodala je Dunja Ćešić, koordinatorka Kancalerije za mlade Kikinda.

Foto: Vojvodina uživo

Naredne godine, kada se bude obeležio jubilej 10. kviza znanja, plan je da učestvuju sve škole u našem gradu.

Foto: Vojvodina uživo

”Pohvalio bih sve ekipe iz ovogodišnjeg serijala jer su pokazale veliko znanje. Drugi put se desilo da pobedi srednja škola, iako se mislimo da će srednjoškolci dominirati, ali to nije bio slučaj i osnovi su zaista bili odlični”, nadovezao se profesor istorije, Miroslav Grujić, idejni tvorac kviza.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.