logo transparend vojvodina uzivo

Održan 39. Memorijal „Miroslav Antić“ u Mokrinu

KIKINDA – Na Varoškom trgu u Mokrinu održan je 39. Memorijal “Miroslav Antić“. Ove godine u programu su učestvovali Branka Pujić, Dragan Jovanović, Radomir Rale Damjanović, Miodrag Petrović, Neđica Mijajlović, Arsen Čarkić, Boro Vojinović i tamburaški orkestar “Mokas“.

Pod sloganom “Oblikovanje neizvesnog“, glumci i muzičari govorili su i izvodili pesme Mike Antića pred velikim brojem posetilaca, a manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, njegova zamenica, Dijana Jakšić Kiurski i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća.

“Koliko su ljudi iz sveta umetnosti poštovali rad Mike Antića pokazuje i činjenica da svake godine dolazi veliki broj naših najpoznatijih glumaca i muzičara koji govore i interpretiraju stihove čuvenog mokrinskog pesnika. Želja nam je da svake godine manifestaciju podignemo na viši nivo jer je u ovom periodu Mokrin centar kulture u našoj zemlji, što svakako treba da iskoristimo i u planovima za kreiranje projekta Kikinde prestonice kulture za 2027. godinu“, rekao je gradonačelnik.

Manifestaciju su podržali Grad Kikinda, resorni Pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo kulture:

“Za ovu godinu pripremili smo bogat program koji su obogatili naši glumci i muzičari. Mokrin se Miki svake godine oduži punim varoškim trgom negujući sećanje na njega i njegova dela“, dodao je predsednik Saveta Mesne zajednice Mokrin, Goran Ristić.

Poezija je imala veliku ulogu u mladosti glumice Branke Pujić:

“Oduvek sam volela i uživala u poeziji. Odrastala sam uz Mikine pesme i veoma sam srećna što sam imala priliku da govorim njegove pesme koje dopiru pravo do srca. Na prvi pogled vrlo jednostavne, ali vrlo značajne koje nas podsećaju na neke važne stvari koje nikada ne smemo da zaboravimo u životu“, istakla je Branka Pujić.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.