Odličan start: Pančevka Anđela Vitman u paru sa Mihajlom Tomić osvojila bronzu u Estoniji

PANČEVO – Pančevka Anđela Vitman u paru sa Mihajlom Tomiće osvojila je bronzanu medalju na YONEX Estonian International 2023, međunarodnom badminton turniru, koji je od 12. do 15. januara održan u Talinu čime je odlično počela nova takmičarska sezona.

Takmičenje su Tomić i Vitman započeli rutinskom pobedom od 2:0 protiv švedskog para Maksa Svensona i Ronak Oljae, nakon čega su sjajnom igrom savladali naredne protivnike Ludviga Akselsona i Džesiku Silvenoinen, takođe iz Švedske (21:19, 8:21, 21:14).

U borbenom duhu nastavio je srpski par i u četvrtfinalnom meču protiv italijanskog dvojca Baileti/Korsini gde su serijom fantastičnih poena zasluženo pobedili rezultatom 21:13, 21:6. Polufinalni meč doneo je mnogo uzbuđenja.

 

Mihajlo Tomić i Anđela Vitman u Estoniji (Izvor: Badminton savez Srbije)

 

Nakon izgubljenog prvog seta, najbolji srpski miks dubl povratio je svoju igru i doveo nadmetanje do usijanja, ali je nemački dvojac Burkadi/Mihalski u presudnom poenu meč rešio u svoju korist. Tomić i Vitman završili su takmičenje kao treći najbolji par Yonex Estonian International i Srbiji doneli još jednu medalju sa međunarodne takmičarske scene.

Reprezentacija Srbije u sastavu Mihajlo Tomić, Anđela Vitman i Marija Sudimac učestvovala je na turniru svetskog seniorskog kupa u Estoniji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: