Odbornice SNS uručile poklone korisnicima Sigurne kuće

BEOGRAD – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, odbornice SNS u Skupštini grada Beograda posetile su danas žene i decu koji borave u Sigurnoj kući i uručile im poklone.

Odbornice SNS donirale su jastuke i jorgane korisnicima Sigurne kuće, a jedna od njih, Katarina Kušaković, navela je da je na prethodnom sastanku odborničke grupe usvojen predlog da se povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama odreknu jedne odborničke nadoknade.

“SNS ima nultu toleranciju prema bilo kom obliku nasilja. Upravo ovakvim gestom smo želeli da ženama i deci, koji su pronašli utočište u Sigurnoj kući, pokažemo da nisu sami i da smo uz njih”, kazala je Kušaković za Tanjug.

Navela je da se i na ovaj način šalje jasna poruka da na nasilje ne sme da se ćuti i da je nasilje problem čitavog društva. Direktorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević zahvalila je odbornicama na donaciji i navela da će to ženama i deci puno značiti zbog predstojećih zimskih dana.

“Dobili smo ono što nam je neophodno, a to je da žene koje kod nas borave i njihova deca imaju nove jastuke i jorgane i sve što im je potrebno da bi mogli lepše da provedu zimu”, kazala je Stanojević.

Dodala je da se korisnice u Sigurnoj kući u proseku zadržavaju izmedju pet i sedam meseci, ali da to može biti i duže, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalaze.

“Trenutno nam je najveći poroblem struja, jer se mnogo troši. Troškovi struje su veći od mogućnosti da je platimo, a sva tri objekta su na struju”, ukazala je Stanojević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: