Odbojkašice Srema uprkos dobroj igri poražene u Lajkovcu u Super ligi

SREMSKA MITROVICA – Odličan odbojkaški meč odigran u Lajkovcu zasluženo je pripao favoritu ekipi domaće ekipe Železničara.

Mada su izgubile sva tri seta, Sremice su pružile dobru igru i u većem delu meča su bile ravnopravne protivnice. Meč je bio pogotovo neizvestan u prvom i trećem setu. Sremice su i ovaj put imale problema u prijemu što je svoj odraz imalo i na ostale faze igre.

Trener Kapric se opredelio za standardnu postavu Mihajlović Ana, Grabić, Stevanović, Antić, Živanović a na poziciji korektora meč je započela Sarić. Uloga libera je ovaj put bila namenjena iskusnoj Isidori Egić.

Odlična je bila Dunja Grabić sa 14 poena a istakla se i mlada Jovana Antić sa 7 i visokim procentom realizacije napada. U trećem setu dobru igru je pružila I korektorka Drašković. Železničar je izveo svoju najjaču postavu sa dve inostrane igračice, reprezentativkom Srbije Anom Antonijević i primačkim parom Ivanović i Uzelac.

Mitrovčanke se nisu uplašile protivničke postave, dostojne borbe za titulu prvaka pa su i u ovoj utakmici pokazale svoj potencijal. Već u utorak na svom terenu Mitrovčanke dočekuju prošlogodišnje prvakinje i još jednog kandidata za titulu ekipu Crvene Zvezde.

Mitrovčanke na tabeli Super lige Srbije posle 4. kola zauzimaju šesto mesto od 12 ekipa, sa dve pobede i dva poraza.

U narednom 5. kolu, Srem na domaćem terenu dočekuje beogradsku Crvenu Zvezdu, 8. novembra.

Foto: mojgradsm.rs

Subota, 05. novembar 2022; Hala Sportova Lajkovac, gledalaca: 200, sudije: Subašić Mirko – Cvetković Vladimir

Železničar : Srem 3:0  (25:19, 25:16, 25:23) 75: 58

ŽOK Srem: Mihajlović Ana, Mihajlović Mina, Grabić Dunja, Gaćeša Anja, Sarić Ana, Tadić Ivana, Dapčević Ljubica(l), Jovanović Tijana, Stevanović Dragana, Egić Isidora (l), Stanković Dunja, Drašković Minja, Antić Jovana, Živanović Milica, trener Nikola Kapric, pomoćni trener Čutović Katarina.

ŽOK Železničar: Ivanović Vanja, Stanojević Mina, Uzelac Aleksandra, Antonijević Ana, Pakić Stefana(l), Stanojević Tanja, Stojanović Mina, Kostadinović Adriana, Veltman Kelsey Jane, Savicevic Valerija, Stojanovic Ana (L), Rosales Dezirett Madan, trener Kovačević Branko.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: