Odbojkašice “Jedinstva” iz Stare Pazove u polufinalu CEV Challenge Cup-a!

STARA PAZOVA – Odbojkašice “Jedinstva” plasirale su se u polufinale Kupa izazivača nakon revanš meča sa ekipom Porta gde su minimalnim rezultatom izgubile 3:2, ali zahvaljujući prethodnoj pobedi od 3:0 i ova dva osvojena seta su bila dovoljna za prolaz dalje, što je najveći uspeh ovog odbojkaškog kluba i uopšte sporta u opštini Stara Pazova.

U prvom setu je “Jedinstvo” imalo vođstvo ali gubi u drugom delu (25:21) zahvaljujući slabijem prijemu i pre svega raspoloženoj Kjari Holt koja naročito dolazi do izražaja u drugom setu kada naše devojke nisu imale rešenje za nju.  Ekipa Porta i ovaj set privodi kraju sa 25:21.

U famoznom trećem setu Jedinstvo vodi zahvaljujući boljoj realizaciji napada, međutim sa nekoliko poklonjenih poena Porto ih stiže kod 17:17. U neizvesnoj završnici Jedinstvu bolje radi blok za 25:23 i nadu za prolaz dalje.

Nalet adrenalina čini svoje i odbojkašice Jedinstva su superiorne u četvrtom setu. Šta je Kjara Holt radila njima, sada Marija Miljević servisima radi njoj, i Jedinstvo ostvaruje čak devet poena prednosti. Na kraju 25:21, prolaz u polufinale i najveći uspeh u istoriji kluba!

Peti set na malim ekranima u Pazovi i okolini skoro niko da nije ni gledao, jer je bio samo formalnost koju Porto dobija 15:8.

Protivnik “Jedinstva” u polufinalu ovog evropskog takmičenja će biti Lugož iz istoimenog rumunskog gradića blizu Temišvara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: