Odbojkašice iz Plandišta učestvovale na Streetvolley turniru u Subotici

PLANDIŠTE – U organizaciji OK “Volleyball 2000”, pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i grada Subotice, proteklog vikenda održan je 23. tradicionalni Streetvolley turnir za mlađe uzrasne kategorije, na Trgu Republike u Subotici.

Učešće na ovom turniru uzeli su i predstavnici Odbojkaškog kluba Plandište, koji su u svom šesnestom nastupu na ovom turniru ostvarili vrlo dobar rezultat u konkurenciji više od 250 ekipa, sa preko 1.000 takmičara.

Osnovna ideja ove manifestacije ima za cilj da doprinese razvoju i popularizaciji odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlađe populacije u sportske aktivnosti kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

“Ovo je veliki uspeh za razvoj odbojke, ali i sporta uopšte na teritoriji Opštine Plandište. Svake godine naš klub učestvuje na ovom turniru. Ove godine u vrlo jakoj konkurenciji sa više od 250 ekipa u svim uzrasnim kategorijama, uspeli smo da ostvarimo zavidan rezultat plasmanom u završnicu takmičenja. Iako ove godine nismo uspeli da osvojimo medalju, smatram da je sam nastup na ovako velikom turniru odlična prilika da takmičarke našeg tima odmere snage sa protivnicama koje igraju u nekim višim ligama i rangovima takmičenja, da steknu preko potrebno takmičarsko iskustvo, ali pre svega da se druže i nauče nešto novo u svetu odbojke. Jako sam ponosan na naše devojčice, koje su velikim trudom i radom, zalaganjem i iscrpnim treninzima pokazale da mogu da izađu na megdan i mnogo većim i bogatijim klubovima koji dolaze iz velikih gradskih sredina, gde je konkurencija mnogo veća kao i kvalitet takmičara. Ovom prilikom zahvalio bih se lokalnoj samoupravi Plandište na velikoj pomoći i podršci razvoja i unapređenja školskog sporta i odbojke kao njenog punopravnog člana”, izjavio je Dalibor Putica, trener OK Plandište.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: