Odaberite ovu destinaciju za letovanje, nećete se pokajati! Kapućino 120 dinara, pivo 180, a ručak 600

Najpopularnije mesto u Bugarskoj je svakako Sunčev breg.

Bugarska je dugo bila na mapi srpskih turista kao jedna od najpovoljnijih destinacija za letovanje, no pre 15-ak godina Grčka je definitivno preuzela primat. No, kako cene letovanja u Grčkoj rastu, bar u jeku sezone, bugarska odmarališta su se ponovo vratila na scenu.

Cene letovanja u Bugarskoj variraju: zavise od toga koliko je smeštaj ekskluzivan, da li ste izabrali hotel ili apartman, koliko je isti udaljen od atraktivnih destinacija, te da li su uračunati obroci u uplatu. No, bilo kako bilo u domaćim agencijama je moguće uplatiti 10-dnevno letovanje u julu mesecu već od 140 evra po osobi! U septembru i junu cene su još niže!

Najpopularnije mesto u Bugarskoj je svakako Sunčev breg, turistički kompleks u kojem tokom sezone prodefiluje preko milion turista! Inicijalno je tokom 50-ih godina prošlog veka napravljen kao vikend destinacija za Bugare, ali je vremenom ovo mesto razvilo ogroman turistički potencijal.

Foto: Unslash/Deny Hill

Kompleks, u neposrednoj blizini grada Nesebar koji je svojevrstan muzej na otvorenom, izgrađen je na prostoru koji se nekada zvao “nesebarska pustinja” zbog ogromne količine peska. Zlatni, sitni pesak je i dan danas tu na širokoj obali dugačkoj 5 kilometara, ali je pejzaž dobio lepše obrise jer je pošumljen.

Temperatura Crnog mora u letnjim mesecima iznosi čak 26 stepeni, a Sunčev breg je vrlo atraktivan kako porodicama sa decom zbog dva ogromna akva parka, tako i mladima zbog razvijenog noćnog života i brojnih diskoteka i klubova.

Sunčev breg ne može da se pohvali skrivenim uvalama, divljim plažama i tirkiznim morem kako je to slučaj sa grčkim letovalištima, ali zato nudi priliku za odmor bez nervoze i mnogo istraživanja i dobrooo punjenje baterija.

Foto: Unslash/Deny Hill

Takođe, konkurentan je zbog niskih cena u samom mestu: ručak za dvoje od troje ljudi u prosečnom restoranu košta oko 3. 300 dinara, dok za jednu osobu u jeftinom restoranu obrok košta oko 600, kapućino i gazirano piće koštaju 115 dinara, a točeno domaće pivo od pola litra svega 180 dinara! I u marketima su cene povoljne: hleb košta 95 dinara, litar mleka 120 dinara, kilogram lokalnog sira 600 dinara, 10 jaja oko 260 dinara… Autobuska karta košta 120 dinara, dok sat vremena vožnje taksijem košta oko 600 dinara.

Sunčev breg osim noćnog života i uživanja u morskim aktivnostima i na plaži ne pruža mnogo toga, ali je zato obližnji Nesebar prelep, pa nemojte propustiti da ga obiđete, možda čak i više puta tokom letovanja. Takođe, u samom produžetka Sunčevog brega je i zanimljivo seoce Sveti Vlas. U Nesebaru posetite Stari grad, Crkva Svete Sofije iz 5. i 6. veka, kompleks vizantijskih kupatila, Arheološki i Etnografski muzej.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.