Od Borče do Bežanijske kose, više nije bitno: Besmisleni protesti đilasovaca motivisani samo željom da se obogate!

BEOGRAD – Beograd je prestonica koja se svakim danom sve više razvija, grad koji može da stane rame uz rame sa svetskim metropolama.

Pored svega što je već urađeno u glavnom gradu Srbije, ne prestaje se sa projektima koji će Beograd još više unaprediti.

Nažalost, uvek ima i onih koji misle da je svaki projekat prilika da se ukrade novac od građana, po staroj navici, i nezamislivo im je da motivacija za doprinos rastu jednog ozbiljnog grada nije novac.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Već je poznato i da će „Nasiljem protiv Srbije“ opozicija iskoristiti svaku priliku da izađe na ulicu i poziva na besmislene proteste, a sve pod parolom da se bori za svoj grad?

Već viđeno i očekivano… Zaista, kada su pripadnici dela opozicije u Srbiji mogli da iskoriste dve velike majske tragedije da bi pokušali da nasilno sruše vlast i poredak, onda više nijedan njihov postupak ne može da začudi.

Čini se da niže i ne mogu da padnu. Pod parolom „Nasiljem protiv Srbije“, skupilo se, što bi se u narodu reklo, „S koca i konopca“ i izašlo na ulice.

24sedam

A najtragičnije u svemu je to da su spremni na sve da bi se domogli fotelja, novca i luksuza.

Sada pokret „Ne davimo Beograd“ ide od jednog do drugog kraja Beograda, i traži prostor gde može da zaradi!

Skupovima uznemiravaju građane

U prethodnom periodu svedočimo pokušajima novih protesta šake ljudi koji su predvođeni Dobricom Veselinovićem.

Naime, na Novom Beogradu, krijući se iza lažne brige o životnoj sredini, uređenju i zelenilu, okupljaju se oni koji blokiraju Ulicu Jurija Gagarina kako bi sprečili izgradnju stambenog objekta na privatnoj parceli.

Kao i obično, na skupu je bilo prisutno više šetača, roditelja sa decom i znatiželjnih prolaznika nego onih koji su došli kako bi podržali još jedan prevarantski skup koji je po nalogu svojih mentora tajkuna Dragana Đilasa i Dragana Šolaka održao Veselinović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naime, skup je održan protiv gradnje objekta na zelenoj površini i za to je optužena gradska vlast, iako je reč o privatnoj parceli. Ta parcela zapravo sa gradskom imovinom nema sa  i zelenim površinama koje su u vlasništvu grada nema apsolutno ništa.

To je objasnio i glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

– Kao što je to postalo uobičajeno, opozicija koristi svaku moguću priliku da laže i uzbunjuje građane i javnost. I danas su nastavili sa istom praksom navodeći da se menja urbanistički plan kako bi se zelene površine i druge javne namene pretvarale u parcele za investitore koje bi država prodavala nakon toga. To naravno nije tačno obzirom da se radi o parcelama koje su već u privatnom vlasništvu i koje su već planirane za izgradnju a i na kojima uglavnom već postoje objekti – rekao je Stojčić.

BeoinfoMarko Stojčić, glavni gradski urbanista

Na pomenutom protestu, učesnici su nosili transparente sa natpisima, a jedan od njih najbolje opisuje o čemu se ovde tačno radi, a to je: „Nemate vi toliko para koliko mi imamo drugara!“.

Transparent otvoreno i pokazuje namere lažnih ekologa –  uvek je u pitanju samo novac!

Jer, reč je o privatnom posedu, pa je tako jedini cilj da vlasnik da novac, kako bi prekinuli sa protestima.

Poražavajuće je što neko podcenjuje narod Srbije i misli da namere neće biti prozrete.

Ovde na delu vidimo već razrađen način da pojedninac reketira građane. Primer za to je Miloš Jovanović, predsednik Nove demokratske stranke Srbije koji je itekako poznat na teritoriji gradske opštine Vračar.

Upravo ovde se baš njegovo ime pojavljuje, zajedno sa ciljano izmišljenim organizacijama koje se navodno bave očuvanjem Vračara, a posebno u delu Kotež-Neimar…

Uznemiravanje širom Beograda

Pored protesta u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu u bloku 63, posebno je zanimljivo da se u isto vreme okupljaju pojedinci na Bežanijskoj kosi, istoj onoj lokaciji gde su se pojavljivali predstavnici Pokreta „Ne davimo Beograd“ na mestu gde su teniski tereni „Đukić“ gde su se pojedinci isto tako ucenjivali ne bi li izvukli pare da prestanu da remete red i mir.

Ispravno je rekao predvodnik ovih skupova, Dobrica Veselinović kada je istakao: “Građanski protesti bukte od Bežanijske kose i blokova, do Zvezdare, Borče…”.

Nije im stran bilo koji oblik zastrašivanja, stvaranja nereda, vređanja putem interneta, nisu više važne ni lokacije, već se traže investitori i privatne parcele sa jednim jedinim ciljem – da se vrši reketiranje.

Cela kampanja agresivne mašinerije, koja navodno vodi računa o prirodi i životnoj sredini, se vodi kako bi se domogli novca i kako bi kroz najgori vid kriminalne aktivnosti naterali investitore da im plate kako bi im oni omogućili da grade na sopstvenom posedu.

Foto: ATA images/M.A

Dakle, Pokret „Ne davimo Beograd“ ide od jednog do drugog kraja Beograda, što kaže Dobrica Veselinović i traži prostor gde može da zaradi.

Od Bežanijske kose do Borče, to zapravo i nije važno. Samo je bitno da je zemlja u vlasništvu fizičkog lica ili firme kako bi mogao da se iznudi novac.

Kao što su pod parolom „Srbija protiv nasilja“ vršili nasilje nad građanima Srbije, tako i sada dave Beograd – lažima, mržnjom, krađom…

Čini se da njima nije bitna ekologija, nije im bitno rastinje, zelenilo, već samo koja je količina novca u pitanju.

Njihovi „protesti“ utiču na život komšija, kretanje, potpirivanje mržnje i večite podele u društvu.

Ipak, naš narod prepoznaje ko se vodi isključivo ličnim interesima, jasno je mnogima da iza lažnih ekologa ne stoji ljubav prema sugrađanima i prirodi već isključivo prema novcu koji će im priuštiti život na visokoj nozi, narkotike, stanove i skupocena putovanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.