Od 15. marta počinju prijave za preuzimanje penzionerskih kartica

KIKINDA – Od srede, 15. marta, počeće prijave penzionera za preuzimanje ”Penzionerskih kartica” PIO fonda na osnovu kojih će sakupljati bodove i ostvarivati popuste u trgovinama. Za utrošenih 500 dinara, korisniku će biti dodeljen jedan bod, a na osnovu prikupljenih bodova penzioneri će ostvarivati pravo na poklone, popuste kao i druge pogodnosti.

Penzioneri u našoj zemlji imaće priliku da se prijave za preuzimanje ”Penzionerskih kartica” u okviru programa koji sprovodi PIO fond.

Biće to prilika da građani trećeg doba ostvare popuste u trgovinama sa kojima će se potpisati ugovori, a kartice će preuzimati na lično korišćenje bez naknade.

Pored toga, za utrošenih 500 dinara, korisniku će Fond dodeljivati jedan bod, kako bi na osnovu prikupljenih bodova, na kraju meseca, vlasnik kartice mogao da ostvari dodatne pogodnosti.

Pored korisnika penzije, za karticu će moći da konkurišu i primaoci naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti i korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invdalidsku penziju.

”Korisnici će svojim novcem kupovati u trgovinama, a na osnovu toga će dobijati određene bodove, kako bi i pored nižih cena u mestima gde kupuju, imali i dodatne određene popuste sa karticama” – kaže Milan Periz, član Izvršnog odbora Saveza penzionera Srbije.

Na području Kikinde živi oko 14.000 građana trećeg doba koji sve informacije mogu da dobiju u lokalnim ispostava PIO fonda, kao i u Udruženju penzionera.

Prijava za kartice počinje od srede, 15. marta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: