Očišćene divlje deponije u Uljmi i Zagajici, slede Gudurica i Pavliš

VRŠAC – Ministarstvo za zaštitu životne sredine saopštilo je na društvenim mrežama da su uklonjene divlje deponije u naseljenim mestima Uljma i Zagajica. Deponije su uklonile ekipe građevinske operative i Sektora održavanja javnih površina Javnog komunalnog preduzeća Drugi oktobar.

Takođe, najavili su da će još dve, u Gudurici i Pavlišu, biti očišćene do kraja avgusta. Velizar Vemić, rukovodilac Sektora održavanja javnih površina kaže da radove, uz učešće Grada Vršca, sufinansira Vlada Republike Srbije.

„Očišćena su područja koja imaju upotrebnu vrednost, a ne da budu divlje deponije. Primera radi, kod Gudurice je divlja deponija preko puta stadiona, koje može imati više primena. Očišćena područja, u narednih pet godina, biće pod pojačanim nadozom Komunalne inspekcije. Apelujemo na građane da budu savesniji prema sredini u kojoj žive i u kojoj im deca odrastaju“, rekao je Vemić.

“Do 15. septembra, u 30 lokalnih samouprava u Srbiji, biće uklonjeno više od 170 smetlišta, za šta je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 80 miliona dinara”, saopštilo je ovo ministarstvo.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: