Obuka pripadnika Ratnog vazduhoplovstva

helikopter vojska srbije
Na vojnom aerodromu „Morava“ i u širem rejonu Kraljeva u toku je redovna obuka pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvršavanje letačkih zadataka na helikopterima Mi-35 i „gama“.

Obuka je deo planskog osposobljavanja koje se realizuje u ciklusima tokom cele godine radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti letačkih posada za borbenu upotrebu ovih helikoptera.

Piloti u ovom periodu uvežbavaju tehnike i procedure prilikom grupnog letenja na malim visinama, sletanja i poletanja na neobezbeđenom terenu, kao i izviđanja i pretrage terena u povoljnim i u uslovima smanjene vidljivosti, udara vetra i kiše, koji otežavaju izvršavanje zadataka. U proces letačke obuke aktivno je uključen tehnički sastav helikopterske eskadrile koji vrši specijalističke tehničke preglede vazduhoplova, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja.

Stalnom obukom na helikopterima Mi-35 i „gama“ obezbeđuje se vrhunska obučenost profesionalnog sastava i gotovost za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške snagama Kopnene vojske u izvođenju operacija, kao i za izvršavanje zadataka izviđanja i transporta vazdušnim putem.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: